QUI SOM

Som la Rosabel, una antiga estiuejant que va passar els seus primers 20 anys de la seva vida gaudint d’aquest poble tots els estius, caps de setmana, vacances... i que 30 anys després ha tornat tot recordant excursions de quan era petita i redescobrint paisatges, boscos i fonts. També un vilatà del poble, l'Esteve, bon coneixedor de la muntanya i els voltants de Gelida.

La realització d’aquest blog ha estat una tasca de sis anys, temps en el qual hem fet feines de camp durant els caps de setmana de totes les primaveres, tardors i sempre que el clima ens ho ha permès. També hem volgut partir de la recerca que vàrem du a terme un grup d’amics de les fonts què ja fèiem recerca i manteniment de les mateixes fa més de 40 anys. Després hem hagut de classificar tota la informació recaptada i fer les corresponents comprovacions en la recerca de dades, escollir les fotografies que formarien part del blog així com actualitzar els arxius.

 Penseu que hem recopilat 55 entrades de masies, 39 de fonts, 10 de forns de calç, 9 de barraques de pedra seca i d’altres barraques de pastor que sabem més o menys la seva localització però no hem pogut arribar-hi degut a que el lloc esta completament embrossat i tampoc hem trobat documentació al respecte, també 2 entrades de forns fariners, 6 de capelles, 7 entrades d’altres indrets i 10 de vegetació sobre tot arbres singulars.

 En aquest sentit és de destacar que el Parlament de Catalunya va reconèixer les Fonts de Gelida com a Patrimoni d’interès cultural.

 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada